France Telecom a primit oferte de preluare a Orange si vrea sa cumpere Ya.com

Miercuri, 23 Mai 2007, ora 14:18
1007 citiri

France Telecom a anuntat, miercuri, ca a primit oferte de achizitie pentru filiala olandeza de telecomunicatii, Orange Netherlands, dar ca nu a fost incheiata inca nicio intelegere, informeaza Reuters.

Grupul frantuzesc a mai anuntat ca ramane interesat de Ya.com, furnizorul de internet spaniol detinut de germanii de la Deutsche Telekom si despre care surse din industrie au spus ca este vizat si de rivalul britanic al France Telecom, Vodafone.

"France Telecom confirma ca grupul ar putea fi interesat de o eventuala achizitie a furnizorului de internet Ya.com. Discutiile sunt in desfasurare insa nu s-a luat nicio decizie", a spus un purtator de cuvant al companiei.

Surse apropiate afacerii au declarat, marti, pentru Reuters ca Deutsche Telekom este gata sa isi elimine rivalii, precum consortiul de fonduri de investitii condus de Providence Equity Partners, pentru a porni procedura de preluare a Orange Netherlands, companie evaluata la 1,6 miliarde de euro.

Ziarul spaniol Expansion a scris, miercuri, ca Deutsche Telekom este pregatita sa schimbe Ya.com, evaluata la 500 milioane de euro, ca parte a unei intelegeri cu FranceTelecom, pentru a obtine divizia olandeza Orange. France Telecom vinde Orange deoarece nu indeplineste tintele de cota de piata ale grupului, scrie Reuters.

Gigantul german a scos Ya.com la vanzare in luna martie, alaturi de alte active pe care nu le considera esentiale, ca parte a unei strategii de a revigora principala companie din grup, care s-a confruntat cu o concurenta in crestere, in timp ce costurile salariale au diminuat profitul.

Compania, care a refuzat sa comenteze posibila vanzarea Ya.com sau preluarea Orange, este interesata sa isi consolideze pozitia pe piata olandeza, una dintre cele mai competitive din Europa, pe care Deutsche Telekom se plaseza pe locul trei, inaintea olandezilor de la Orange, care sunt pe locul patru.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)