Florile olandeze NU erau infestate

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 18:18
1210 citiri
Florile olandeze NU erau infestate

Rezultatele analizelor de laborator privind bulbii de flori si plantele la ghiveci, finalizate joi pentru 37 probe prelevate din marfurile de origine vegetala indisponibilizate la frontiera, indica absenta organismelor de carantina, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), conform NewsIn.

"In aceste conditii, din punct de vedere fitosanitar, marfa poate fi comercializata pe piata din Romania. Pentru 17 probe analizele sunt in derulare", se arata in comunicatul MADR.

Garda Financiara a solicitat sambata, 17 septembrie 2011, participarea Ministerului Agriculturii, prin autoritatea fitosanitara, la actiunea de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat miercuri ca a informat Comisia Europeana, Ambasada Olandei si Serviciul Fitosanitar din Olanda asupra actiunii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse de origine vegetala derulate incepand cu data de 17 septembrie.

"In cazul in care rezultatele analizelor de laborator vor evidentia prezenta anumitor organisme de carantina, autoritatile fitosanitare teritoriale vor aplica una sau mai multe dintre masurile oficiale, in caz contrar marfa va putea fi comercializata, urmand ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Agentia Nationala Fitosanitara sa informeze de indata autoritatea fitosanitara din Olanda si Comisia cu privire la cele constatate si la masurile pe care le-a luat", se arata in comunicatul MADR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#olanda, #flori olanda, #seminte olanda, #bulbi olanda, #import flori olanda interzis, #schengen, #rezultat analize flori olanda , #Olanda