Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch confirma ratingul Olandei la "AAA"

Fitch confirma ratingul Olandei la "AAA"


Fitch Ratings a confirmat ratingul "AAA" pe termen lung in valuta si moneda locala atribuit Olandei, cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

De asemenea, calificativul Olandei pe termen scurt a fost confirmat la "F1 plus", iar plafonul de tara a fost confirmat la "AAA", nivel adecvat pentru statele din zona euro.

Ratingurile suverane ale Olandei sunt sprijinite de economia sa competitiva, flexibila si diversificata, precum si de actualul excedent de cont curent si nivelul investitiilor internationale. Profilul de credit a beneficiat de asemenea de pe urma institutiilor interne solide, managementul bugetar solid si consensul public si politic larg pentru sprijinirea disciplinei fiscale, se arata in analiza Fitch.

Perspectiva stabila reflecta estimarea Fitch conform careia statutul "AAA" al Olandei rezista efectelor crizei din zona euro, in ciuda recentei cresteri a riscurilor politice, a ajustarilor fiscale mai slabe si a majorarii datoriei guvernamentale.

Totusi, avertizeaza Fitch, o inrautatire severa a crizei din zona euro ar putea afecta negativ economia deschisa a Olandei si ar putea pune presiune asupra ratingului tarii.

Deja cresterea economiei olandeze a incetinit, iar Fitch se asteapta la un declin al Produsului Intern Brut de 0,7% in 2012, din cauza cererii slabe pe plan intern si extern.

Olanda este una din cele patru tari din zona euro care se bucura de cel mai bun rating posibil "AAA".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 954 ori