Castigatoarea Cupei Mondiale va primi 23,8 de mil de euro

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 23:22
1763 citiri
Castigatoarea Cupei Mondiale va primi 23,8 de mil de euro

Castigatoarea Cupei Mondiale de fotbal, care se va stabili intre Olanda si Spania, va fi recompensata cu 23,8 de milioane de euro (30 de milioane dolari) dintre cei 333 de milioane de euro (420 milioane dolari) care vor fi repartizati echipelor participante la acest turneu final, informeaza As, noteaza Mediafax.

Potrivit publicatiei spaniole, vicecampioana mondiala va primi 19 milioane de euro, in timp ce echipele ce vor disputa meciul pentru locul trei, Uruguay si Germania, vor fi recompensate cu cate 15,8 milioane de euro.

Toate cele 16 de echipe care au ramas in afara competitiei dupa faza grupelor vor primi cate 4,8 milioane de euro, suma crescand progresiv in functie de faza competitiei in care a ajuns fiecare selectionata.

In luna decembrie 2009, FIFA a anuntat ca fiecare din cele 32 de echipe calificate la CM a primit un milion de dolari (800.000 de euro) in vederea pregatirii pentru competitia din Africa de Sud si ca valoarea totala a sumelor alocate cluburilor de fotbal pentru ca si-au pus la dispozitie jucatorii echipelor nationale pe perioada Cupei Mondiale va fi de 40 de milioane de dolari (31,7 milioane de euro). 

Suma pe care o va primi fiecare club depinde de numarul jucatorilor trimisi la loturile nationale, precum si de numarul de zile petrecute de fotbalisti la Cupa Mondiala.

Comparativ cu editia precedenta a Cupei Mondiale, cea din 2006, suma totala a premiilor acordate echipelor participante a crescut cu peste 65%. La editia din Germania, echipele participante si-au impartit 237 de milioane de euro.

Finala Cupei Mondiale, dintre Olanda si Spania, are loc duminica, de la ora 21.30, la Johannesburg.

#cupa, #mondiala, #milioane, #castigatoare , #Olanda