Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zapp arunca manusa: "pana la 2,4 Megabiti pe secunda"

Zapp arunca manusa: "pana la 2,4 Megabiti pe secunda"

Viteza de transfer, printre cele mai rapide din Europa, va fi disponibila in urma acordului cu Lucent Technologies care va implementa o retea de date mobile de generatia a treia (3G).Lucent Technologies si Zapp au anuntat un acord privind extinderea si modernizarea retelei Zapp CDMA450 in Romania. Ca parte a acestui acord, Lucent va implementa o retea de date mobile de generatia a treia (3G), bazata pe tehnologia CDMA2000® 1xEV-DO in spectrul de 450 MHz, care va asigura rate de transfer de date de pana la 2,4 Megabiti pe secunda (Mbps) - printre cele mai rapide disponibile in Europa.

Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta va permite Zapp sa ofere o gama larga de servicii de afaceri si divertisment generatoare de venituri importante, cum ar fi videoconferinte, mesagerie video, capacitatea de a descarca filme, muzica, buletine sportive si de stiri, acces imediat la Internet si Intranet, jocuri online, precum si multe alte aplicatii noi.

Lucent va furniza, de asemenea, ultimul sau model de statie de baza Flexent® CDMA450 Modcell ES si echipamentul de retea aferent, pentru a creste capacitatea si acoperirea retelei CDMA450 de voce si date existente, bazate pe tehnologia CDMA2000 1X. (Pentru detalii privind noul echipament, consultati comunicatul de presa referitor la Flexent® CDMA450 Modcell ES).

"Cu ajutorul Lucent, am fost capabili sa migram la costuri minime de la reteaua noastra analoga de prima generatie NMT450 catre o retea digitala 3G avansataA", a declarat Cuneyt Turktan, presedintele Consiliului Director al Zapp. "Adaugarea tehnologiei 1xEV-DO ne plaseaza la acelasi nivel cu cele mai importante companii de comunicatii wireless din intreaga lume, permitandu-ne sa oferim servicii de cea mai inalta calitate pe plan nationalA", a adaugat Cuneyt Turktan.

"Suntem incantati sa sprijinim implementarea in Romania a acestei retele 3G, una dintre primele din Europa. Platforma noastra CDMA2000 1xEV-DO permite Zapp sa foloseasca la maximum investitia in spectrul de 450 MHz, prin oferirea de noi servicii de date de mare viteza, cum ar fi videoconferinta sau mesageria video", a declarat Stan Szuder, Vicepresedintele Lucent Technologies Europe.

Lucent, primul producator care a livrat solutii CDMA450 pe plan global, a implementat retele comerciale in spectrul de 450 MHz pentru Delta Telecom si Moscow Cellular Communications (ambele parte a initiativei SKYLINK din Russia), pentru Zapp in Romania, Uzbek Telecom in Uzbekistan si Vietnam Power Telecom si efectueaza numeroase teste CDMA450 impreuna cu clienti din intreaga lume.

Lider global in dezvoltarea de solutii comerciale 3G, divizia Mobility Solutions Group din cadrul Lucent a implementat retele CDMA2000, CDMA450, si W-CDMA/UMTS impreuna cu peste 30 de operatori mobili din America de Nord si de Sud, Asia, Europa si Australia/Noua Zeelanda. Lucent colaboreaza si cu operatori importanti UMTS/W-CDMA din Asia, Europa si America de Nord pentru dezvoltarea retelelor 3G ale acestora. Lucent a livrat peste 90.000 de statii de baza pentru operatori mobili din intreaga lume, dintre care 50.000 suporta deja servicii 3G.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1200 ori