Vodafone extinde serviciile 3G broadband (HSDPA)

Vineri, 23 Februarie 2007, ora 12:15
1195 citiri

Vodafone Romania anunta lansarea serviciilor 3G broadband (HSDPA) in 6 orase din tara, dupa introducerea acestor servicii, in premiera pe piata romaneasca, in Bucuresti. Incepand de astazi, serviciile 3G broadband sunt disponibile clientilor Vodafone din Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Craiova, Timisoara, si Iasi, potrivit unui comunicat din partea companiei.

"Ne bucuram sa oferim serviciile 3G broadband unui numar cat mai mare de clienti Vodafone prin extinderea retelei in 6 mari orase, dupa capitala. Aceasta lansare este rezultatul unei investitii semnificative si face parte dintr-un plan de dezvoltare continua a retelei noastre HSDPA, in paralel cu imbogatirea portofoliului de produse si servicii 3G broadband. Viitorul este al tehnologiilor mobile in banda larga, iar Vodafone isi respecta promisiunea de a inova in permanenta si a oferi clientilor sai cele mai noi si performante servicii", a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

Vodafone Romania este primul operator mobil care a lansat serviciile 3G broadband (HSDPA) in Romania, la 5 octombrie 2006. Cu 3G broadband, clientii Vodafone Romania pot beneficia de acces la Internet in banda larga, la viteze de pana la 1.4 Mbps, de 4 ori mai mult decat viteza furnizata de 3G.

Clientii Vodafone Romania beneficiaza de un portofoliu complet de solutii de conectare wireless 3G broadband, care acopera toate nevoile de comunicatii mobile ale utilizatorilor, persoane fizice sau companii.

Vodafone Mobile Connect 3G broadband este o solutie performanta de conectare wireless pentru utilizatorii de laptop care permite descarcarea datelor la viteze de pana la 1.4 Mbps. Cu Vodafone Mobile Connect 3G broadband, clientii au acces rapid si usor la Internet, la aplicatii ale companiei cum sunt e-mail, Intranet, precum si la alte aplicatii ca: editor de agenda telefonica, SMS, calendar sau monitor al traficului de date. Vodafone Mobile Connect 3G broadband este disponibil clientilor Vodafone incepand de la 45 USD, pentru pachetul Mobile Internet & Office, cu 1 GB de trafic inclus, la tariful de 35 USD / luna, pret valabil cu abonamentul pentru 2 ani.

Compatibil atat pentru utilizatorii de laptop-uri, cat si pentru cei de PC-uri, Vodafone Smart Modem 3G broadband asigura acces instant la Internet, la o viteza de pana la 1.4 Mbps. Modemul poate fi conectat la portul USB al unui PC sau laptop, oferind viteze de transfer al datelor similare celor oferite de transferul fix de date in banda larga sau de reteaua companiei. Costul dispozitivului Vodafone Smart Modem 3G broadband porneste de la pretul de 45 USD, impreuna cu abonamentul Mobile Internet, cu 1 GB de trafic inclus, la tariful de 35 USD/luna.

Solutiile de conectare mobila Vodafone Mobile Connect 3G broadband si Vodafone Smart Modem 3G broadband sunt disponibile si utilizatorilor de laptop-uri Apple Macintosh, cu sistem de operare Mac OS X 10.4 sau versiuni mai noi.

Serviciile 3G broadband (HSDPA) sunt disponibile si in roaming, in 21 de tari/teritorii: Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Austria, Bulgaria, Finlanda, Ungaria, Hong Kong, Elvetia, Olanda, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Danemarca, Croatia, Israel si Noua Zeelanda.

Atunci cand clientul nu se afla in zona de acoperire 3G broadband (HSDPA), atat Vodafone Mobile Connect 3G broadband cat si Vodafone Smart Modem vor functiona prin reteaua 3G a Vodafone, disponibila acum in 23 de orase din tara: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Ploesti, Pitesti, Satu Mare, Sibiu, Turda, Targu Mures, Timisoara.

Reteaua Vodafone 3G broadband (HSDPA) permite in prezent viteze reale de utilizare de pana la 1.4 Mbps, iar dezvoltarile ulterioare vor duce la viteze de pana la 3.6 Mbps, in cursul acestui an.


Bloombiz