Taxa de 14 dolari pentru persoanele care intra fara viza in SUA

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:32
1556 citiri
Taxa de 14 dolari pentru persoanele care intra fara viza in SUA

Cetatenii tarilor care beneficiaza de scutire de viza pentru intrarea in Statele Unite trebuie de acum sa achite o taxa de 14 dolari pentru intrarea in aceasta tara, potrivit unei reguli care intra in vigoare miercuri, precizeaza Mediafax.

"Taxa de promovare a calatoriilor" se aplica in cazul calatoriilor de maximum 90 de zile, in timp ce o viza ramane necesara pentru sejururile mai lungi, precizeaza serviciul vamal american pe site-ul sau, cbp.gov.

Taxa in sine se ridica la zece dolari. Alti patru dolari sunt pentru cheltuielile de gestionare a "formularului electronic de autorizare a calatoriei" ESTA, care trebuie in continuare sa fie completat online inainte de calatorie.

Suma trebuie reglementata online pentru a permite validarea formularului.

Tarile ai caror cetateni sunt vizati de aceasta taxa sunt: Germania, Andora, Australia, Austria, Belgia, Coreea de Sud, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Malta, Monaco, Noua Zeelanda, Norvegia, Olanda, Portugalia, Cehia, Marea Britanie, San Marino, Singapore, Slovenia, Slovacia, Suedia, Elvetia si sultanatul Brunei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa viza sua , #Noua zeelanda