Printul George al Marii Britanii, in prima sa vizita oficiala Galerie Foto

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 14:30
4171 citiri
Printul George al Marii Britanii, in prima sa vizita oficiala Galerie Foto

Printul George al Marii Britanii, in varsta de opt luni, a participat la primul sau angajament public oficial, miercuri, in Noua Zeelanda - o sesiune de jocuri cu ursuleti din plus si zornaitori, in compania altor 10 bebelusi de varsta lui.

Bebelusul regal ii insoteste pe parintii lui, printul William si Catherine, ducesa de Cambridge, in turneul lor de la Antipozi. Acesta a purtat o salopeta cu pantaloni scurti, un tricou cu o broderie ce prezinta un iaht si a petrecut mare parte din acea sesiune de joaca in bratele mamei sale.

Organizat de o asociatie de ajutorare a copiilor, Plunket, evenimentul s-a derulat sub "privirile" strabunicii bebelusului, regina Elizabeth a II-a, al carei portret urias este agatat pe unul dintre peretii salii respective.

Presedinta asociatiei Plunket, Tristine Clark, a precizat ca toti bebelusii prezenti la eveniment au aproximativ aceeasi varsta cu printul George si sunt, la randul lor, primii copii ai unor cupluri casatorite, asa cum este cazul lui William si Catherine.

Bebelusii au fost alesi pentru a reflecta diversitatea populatiei neozeelandeze: parintii lor provin din mai multe grupuri etnice, iar unul dintre cuplurile participante este gay.

Toti participantii la eveniment au fost sfatuiti sa se adreseze folosind apelativul "Alteta voastra regala" atunci cand schimba primele cuvinte cu William si Catherine. Apoi, ceilalti parinti puteau sa se adreseze cuplului princiar britanic folosind prenumele acestora, a precizat Tina Syme, reprezentanta a filialei din Wellington a asociatiei.

Totodata, parintii au fost instruiti sa nu ezite sa intervina in cazul in care bebelusii ar fi inceput sa se certe sau sa se loveasca, indiferent daca "recalcitrantii" erau din popor sau de vita regala.

Printul George va deveni intr-o buna zi seful de stat al Noii Zeelande si al Australiei, daca aceste tari nu vor renunta la statutul de monarhie constitutionala in favoarea aceluia de republica.

#angajament public Print George, #print George Marea Britanie, #printul william , #Noua zeelanda