Maserati MC12 Corsa - numai pentru circuit

Miercuri, 31 Mai 2006, ora 14:21
1127 citiri

Maserati a produs o masina de 1,3 milioane de euro care are la baza modelul care a castigat Campionatul Mondial de GT-uri. Ultima creatie a constructorului italian se numeste MC12 Corsa si va fi disponibila doar clientilor speciali Maserati care vor fi obligati sa conduca masina doar pe circuit.

Edward Butler, manager general Maserati in Australia si Noua Zeelanda, a declarat: "Este o ocazie unica pentru a detine o masina care a fost incoronata campioana mondiala a GT-urilor. Masina care a castigat Campionatul Mondial a fost construita pe baza modelului pentru sosea MC12 iar Corsa porneste chiar de la versiunea GT. Masina nu va fi omologata pentru sosele".

"MC12 Corsa a aparut in urma cererilor venite din partea cumparatorilor care doreau sa detina un MC12 pe care sa o conduca pe circuitele de viteza, unde se poate rula cu viteze mari beneficiind de securitatea acestora fara obstacolele evidente intalnite pe sosele", a mai afirmat Butler.

Masina de 756 CP reprezinta dovada vie ca Maserati reuseste sa creeze masini unice, care beneficiaza de o tehnologie de ultima ora. MC12 Corsa va costa, dupa cum spuneam, 1,3 milioane de euro, prima masina va fi disponibila in septembrie, si nu se vor fabrica mai mult de 12 astfel de bijuterii.

  Masini Noi si Masini Rulate

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei