Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA, Singapore si Hong Kong, podiumul mondial al competitivitatii

SUA, Singapore si Hong Kong, podiumul mondial al competitivitatii
SUA se situeaza din nou in fruntea clasamentului mondial al competitivitatii, urmate de Singapore si de Hong Kong, Romania fiind prezenta doar pe locul 45, potrivit unui studiu, publicat joi, al Institute for Management Development (IMD), cu sediul la Lausanne, citat de AFP.Printre primele 20 din cele 55 de tari analizate, zece state europene se mentin in prima parte a clasamentului. Astfel, Elvetia este pe locul al patrulea, urmata de Luxemburg, pe locul cinci. Suedia ocupa locul noua in clasament, urmata de Olanda (10), Norvegia (11) si Irlanda (12).


China este pe locul 17, pierzand doua locuri fata de anul trecut, la fel ca si India, ce ocupa locul 29 in clasamentul din 2008, comparativ cu locul 27 in 2007.Dintre tarile emergente, Malaezia a urcat pe locul 19 de pe 23 anul trecut, iar Chile si-a mentinut locul 26, cu mult inaintea Braziliei, care a urcat, totusi, pana pe locul 43 de pe 49 in 2007.Rusia se afla pe locul 47, in crestere fata de 43 in 2007, depasind Mexic (locul 50) si Venezuela (locul 55).  Franta a castigat trei locuri in clasament, comparativ cu anul trecut si se afla pe locul 25.Publicat de 20 de ani incoace, clasamentul mondial al competitivitatii al Institute for Management Development analizeaza tarile in functie de performantele lor economice, de eficienta guvernarii, a lumii afacerilor si a infrastructurii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 919 ori