Sefa serviciului de securitate interna din Norvegia acuzata ca a dezvaluit informatii clasificate

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 10:28
954 citiri
Sefa serviciului de securitate interna din Norvegia acuzata ca a dezvaluit informatii clasificate

Sefa serviciului norvegian de securitate interna (PST), Janne Kristiansen, a demisionat atat din cauza dezvaluirii unor informatii clasificate cat si a lipsei de pregatire impotriva atacului organizat de extremsitului de dreapta Anders Breivik, au informat surse din cadrul guvernului.

Janne Kristiansen, deja tinta criticilor pentru lipsa de informatii referitoare la pregatirea de catre extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a atacului sangeros soldat cu 77 de morti in luna iulie in Norvegia, a declarat, in cursul unei audieri parlamentare miercuri dimineata, ca Oslo are agenti secreti in Pakistan, insa nu a precizat motivul prezentei acestora pe teritoriul pakistanez, relateaza joi Reuters.

"Sefa PST, Janne Kristiansen, l-a informat pe ministrul justitiei ca demisioneaza. Motivul este posibila incalcare a confidentialitatii prin dezvaluirea de informatii clasificate", a afirmat Ministerul Justitiei intr-un comunicat.

Potrivit transcrierii sedintei parlamentare, Kristiansen a facut aceste declaratii ca raspuns la intrebarea daca Norvegia ar trebui sa aiba contacte cu serviciile secrete pakistaneze. Ea a afirmat ca agentia de informatii a fortelor armate norvegiene, serviciul E, deja actioneaza in Pakistan.

#Janne Kristiansen demisie, #motive demisie sefa serviciului norvegian de , #Norvegia