Norvegienii au descoperit noi zacaminte de petrol

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 11:50
1379 citiri
Norvegienii au descoperit noi zacaminte de petrol

Companiile petroliere norvegiana StatoilHydro si suedeza Lundin au descoperit doua noi zacaminte de hidrocarburi in largul Marii Norvegiei, a anuntat luni Directia norvegiana de petrol, relateaza AFP.

Prima descoperire, numita Nona, a fost facuta in marea Norvegiei, la 10 km sud-est de campul Aasgard, aflat deja in exploatare. Potrivit StatoilHydro, zacamantul ar contine intre 13 si 31 milioane barili de petrol si intre 1 si 2 miliarde de metri cubi de gaz natural.

"Exploatarea zacamantului va fi studiata, pornind de la infrastructurile existente de la Aasgard", a indicat grupul intr-un comunicat. Partenerii in aceasta exploatare sunt StatoilHydro, cu 40,85%, Eni, cu 29,4%, societatea publica norvegiana Petoro, cu 19,95%, si ExxonMobil, cu 9,8%.

Intr-un alt comunicat, Directia de petrol a indicat ca Lundin a descoperit un alt zacamant de petrol, tot in Marea Nordului.

"Vor fi realizate studii detaliate pentru a determina cantitatea de hidrocarburi din acest zacamant si viabilitatea sa comerciala", se mai arata in comunicat. Partenerii pentru aceasta exploatare sunt Lundin, cu 50%, si firmele germane Wintershall (30%) si RWE Dea (20%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#norvegia, #petrol, #exploatare , #Norvegia