Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Norvegienii au descoperit noi zacaminte de petrol

Norvegienii au descoperit noi zacaminte de petrol

Companiile petroliere norvegiana StatoilHydro si suedeza Lundin au descoperit doua noi zacaminte de hidrocarburi in largul Marii Norvegiei, a anuntat luni Directia norvegiana de petrol, relateaza AFP.

Prima descoperire, numita Nona, a fost facuta in marea Norvegiei, la 10 km sud-est de campul Aasgard, aflat deja in exploatare. Potrivit StatoilHydro, zacamantul ar contine intre 13 si 31 milioane barili de petrol si intre 1 si 2 miliarde de metri cubi de gaz natural.

"Exploatarea zacamantului va fi studiata, pornind de la infrastructurile existente de la Aasgard", a indicat grupul intr-un comunicat. Partenerii in aceasta exploatare sunt StatoilHydro, cu 40,85%, Eni, cu 29,4%, societatea publica norvegiana Petoro, cu 19,95%, si ExxonMobil, cu 9,8%.


Intr-un alt comunicat, Directia de petrol a indicat ca Lundin a descoperit un alt zacamant de petrol, tot in Marea Nordului.


"Vor fi realizate studii detaliate pentru a determina cantitatea de hidrocarburi din acest zacamant si viabilitatea sa comerciala", se mai arata in comunicat. Partenerii pentru aceasta exploatare sunt Lundin, cu 50%, si firmele germane Wintershall (30%) si RWE Dea (20%).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1172 ori
Citeste mai multe desprenorvegia petrol exploatare