GE Energy se extinde in sectorul energiei eoliene offshore, achizitionand ScanWind

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 12:54
1934 citiri
GE Energy se extinde in sectorul energiei eoliene offshore, achizitionand ScanWind

GE Energy a anuntat marti finalizarea procesului de achizitie a ScanWind, dezvoltator de tehnologii avansate de turbine eoliene ecologice destinate aplicatiilor offshore, marindu-si astfel portofoliul de oferte in domeniul energiei regenerabile, potrivit unui comunicat al companiei, citat de NewsIn.

Stephan Ritter, director general pentru Europa si Energie Eoliana Offshore al diviziei de Energie Regenerabila din cadrul GE Energy, va conduce extinderea GE in domeniul energiei eoliene offshore si va gestiona integrarea ScanWind.

"Achizitia ScanWind este un pas important in strategia noastra care vizeaza plasarea GE pe o pozitie solida in domeniul eolian offshore, aflat in plina dezvoltare", a declarat Victor Abate, vice-presedinte pentru Energie Regenerabila in cadrul GE Energy, la conferinta europeana de Energie Eoliana Offshore din Stockholm.

ScanWind, infiintata in 1999, are sediul in Trondheim, Norvegia, si un centru de proiectare-inginerie in Karlstad, Suedia. Cei 41 de angajati ai ScanWind au creat si dezvoltat 11 turbine care sunt deja puse in functiune pe coasta norvegiana.

Turbinele ScanWind se vor alatura familiei de turbine eoliene GE, care este formata din modelele GE 1,5-megawati, cel mai des folosite in lume, cu peste 12.000 de unitati aflate deja in functiune. Portofoliul GE cuprinde si seria de turbine eoliene de 2,5 MW, disponibila si in America de Nord.

Potrivit GE Energy, analistii preconizeaza realizarea unor investitii majore in proiecte europene de energie eoliana offshore, necesare pentru indeplinirea de catre statele membre UE a obiectivelor de energie regenerabila pana in anul 2020.

Expertii din industrie prevad o crestere de 20 de ori, de la o baza instalata de 1,5 GW, in 2008, la 30 GW pana in 2020. GE Energy, unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie pentru producerea si livrarea energiei din lume, a inregistrat venituri totale de 29,3 miliarde de dolari in 2008.

Are sediul in Atlanta si opereaza in toate zonele industriei energetice, incluzand carbune, petrol, gaze naturale si energie nucleara, dar si resurse regenerabile precum apa, vantul, soarele si biogazul, alaturi de alti combustibili alternativi.

GE deserveste clienti din peste 100 tari si are peste 300 000 angajati in intreaga lume. GE Energy are peste 18.000 de angajati in Europa, detinand unitati de productie si componente in Franta, Germania, Austria, Spania si Ungaria.

Unitatea din Belfort, Franta, este sediul european al GE Energy, avand peste 2.000 de angajati. Unitatile din Salzbergen, Germania, si Noblejas, Spania, sunt centre pentru productia de turbine eoliene din noua generatie. In Germania se afla si unul dintre cele patru centre de cercetare si dezvoltare ale grupului GE.

Unitatea Jenbacher din Austria este sediul global al principalului producator din domeniul motoarelor alternative cu gaz, al generatoarelor electrice preasamblate si al instalatiilor de cogenerare pentru productia de electricitate.

In mai multe tari europene exista si unitati pentru productia pieselor de schimb si furnizarea de servicii, printre acestea numarandu-se Ungaria, Italia si Marea Britanie. GE Energy Europe dispune si de o universitate in Florenta, Italia, pentru pregatirea personalului, precum si de centre de inginerie in Varsovia, Polonia si in Moscova. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#furnizori, # proiecte, # energie, # offshore , #Norvegia