Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Femeile in afaceri

Femeile in afaceri

Extras din raportul Natiunilor Unite referitor la situatia femeilor care incearca sa acceada in mediul de afaceri.Mai multe femei in anumite ramuri, prezenta slaba in posturile executive

participarea femeilor in procesul decizional la nivel inalt in economie ramine scazuta chiar si in tarile dezvoltate, in pofida pregatirii inalte.

conform unui studiu al Biroului International al Muncii, realizat in anii 2000-2002, proportia femeilor in functii de conducere se situa undeva intre 20 si 40 la suta (date valabile pentru 48 dintre cele 63 de tari care au furnizat date).

Finlanda, Norvegia, Danemarca, Estonia, Grecia si Suedia au aplicat cote pentru a creste numarul femeilor in consiliile de conducere ale companiilor (pina la 40 la suta, in companiile publice si cu capital de stat din Finlanda si Norvegia, dar si pentru sectorul privat).

chiar daca in tarile dezvoltate femeile sunt tot mai bine reprezentate in profesii precum avocatura, medicina sau ingineria, participarea lor la procesul decizional este inca redusa. Conform raportului pe 2005 al Forumului Economic Mondial, intitulat A"Masurind diferenta de gen la nivel mondialA" A- analiza intreprinsa in rindul absolventilor Facultatii de Drept de la Universitatea Yale -, numarul avocatelor era de 25-35%, dar numai 5-15% dintre acestea erau parteneri in casele de avocatura in care lucrau.

numarul femeillor care lucreaza in meserii rusinoase la nivel mondial este mult mai mare decit cel al barbatilor.

femeile care au propria afacere si care creaza locuri de munca sunt mult mai putine decit barbatii din aceeasi categorie. Conform datelor Comisiei Economice pentru Europa din 2001, chiar si in tari dezvoltate precum Olanda, Norvegia, Finlanda sau Canada, femeile reprezinta numai o treime din numarul angajatorilor.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori