Cel mai lung pod suspendat intre doua tuneluri din lume, inaugurat in Norvegia Foto

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 17:01
4305 citiri
Cel mai lung pod suspendat intre doua tuneluri din lume, inaugurat in Norvegia Foto
Podul din fiordul Hardanger, Norvegia

Cel mai lung pod suspendat intre doua tuneluri din lume a fost inaugurat, in urma cu cateva saptamani, in Norvegia. Podul este mai lung decat celebrul Golden Gate din San Francisco, avand o lungime de 1.380 de metri.

Constructia podului din fiordul Hardanger, care uneste localitatile Ullensvang si Ulvik, scurtand totodata distanta dintre orasele Oslo si Bergen, a fost inceputa in februarie 2009. El a fost inaugurat pe 19 august 2013.

Detaliu de la constructia podului

Cel mai lung pod suspendat din Norvegia este, totodata, cel mai lung pod suspendat care porneste si se termina intr-un tunel la nivel mondial. In partea de sud a constructiei exista un tunel de 2,5 km, iar la nord un tunel de 7,5 kilometri.

Detaliu al podului

Costul total al proiectului a fost estimat la 300 de milioane de euro, bani care vor fi recuperati din taxa de pod si din economiile facute prin renuntarea la subventionarea transportului cu feribotul.

Vedere de ansamblu a podului

Acest pod are doua benzi de mers pentru automobile, o pista pentru bicilisti, dar si un spatiu de trecere pentru pietoni. Circa 2.000 de masini vor circula zilnic pe acest pod.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai lung pod, #pod Norvegia, #pod inaugurat Norvegia , #Norvegia