Carte Verde pentru autovehicule si in 2007

Luni, 16 Octombrie 2006, ora 14:44
837 citiri

Semnarea Acordului Multilateral de Garantare (MGA) de catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) si ratificarea acestuia de catre toate statele Comunitatii Europene (precum si Islanda, Norvegia, Lichtenstein si Elvetia) este un proces care se va prelungi si anul urmator. Prin urmare, posesorii de autovehicule care calatoresc in statele Comunitatii Europene trebuie sa aiba si in 2007 polita Carte Verde.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, pana la semnarea Acordului este necesar ca societatile de asigurari sa elibereze asiguratilor, in momentul cumpararii politei RCA, si o polita gratuita Carte Verde, din oficiu sau la solicitarea asiguratilor.

Recent, s-a desfasurat o intalnire intre reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A), Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R) si ai societatilor de asigurari, avand ca tema imbunatatirea reglementarilor in domeniul asigurarilor RCA.

Astfel, s-a stabilit modificarea formatului politei RCA valabila de la 1 ianuarie 2007 in vederea adaptarii pentru emiterea acesteia si in sistem informatizat. politele vor avea i vignieta detasabila ce va fi aplicata pe parbrizul autovehicului intr-un suport de plastic.

De asemenea, participantii la intrunire au fost de acord cu introducerea unui sistem de verificare a datelor necesare emiterii politei RCA inainte de transmiterea acestora in baza de date CEDAM, in scopul reducerii erorilor din sistem si al timpilor de implementare.

Aceste masuri vor fi supuse analizei si aprobarii Consiliului CSA in vederea completarii Normelor de reglementare in acest domeniu, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2007.

Florin MARIN

Amos News