Rusia infiinteaza o noua divizie de infanterie mecanizata de 10.000 de oameni

Vineri, 25 Martie 2016, ora 11:40
4767 citiri
Rusia infiinteaza o noua divizie de infanterie mecanizata de 10.000 de oameni
Foto: defencerussia.wordpress.com

Rusia va avea o noua divizie de infanterie motorizata gata functionala pana la sfarsitul anului, anunta presa de la Moscova.

Conform agentiei TASS, care citeaza surse din cadrul Districtului Militar de Sud, divizia, care va numara 10.000 de militari, va fi amplasata in jurul regiunii Rostov, continuand programul de modernizare si spoorire a capactitatii militare a Rusiei.

"In concordanta cu ordinele Statului Major si ale comandamentului Districtului Militar de Sud, pana la sfarsitul acestui an, o noua divizie de infanterie mecanizata total echipata si pregatita va fi infiintata in district.

Trei garnizoane militare vor fi construite in regiunea Rostov pentru a primi personalul militar", au explicat surse din cadrul Districtului Militar de Sud al Rusiei.

"Forta diviziei va fi reprezentata de 10.000 de oameni, iar comandamentul va fi stabilit la Rostov-pe-Don. Unitatea va fi dotata cu cele mai noi arme si vehicule blindate", au mai spus sursele mentionate.

Conform acestora, in acest an vor fi construite cele mai importante obiective de infrastructura: cladirea comandamentului si cazarmile soldatilor, restul amenajarilor urmand sa fie facute in 2017.

Rusii intentioneaza ca pentru ridicarea noilor garnizoane sa foloseasca unitati modulare testate deja in bazele militare din Omsk, Abakan, Kyzyl si alte puncte militarizate din tara.

Costul total al infiintarii diviziei de infanterie mecanizata a fost estimat la 5 miliarde de ruble (aproximativ 700 de milioane de dolari).

La inceputul acestui an, ministrul Apararii din Rusia, Serghei Shoigu a anuntat ca Moscova are in plan crearea a 3 noi divizii militare orientate spre Vest, ca raspuns la intensificarea activitatii NATO in zona Europei de Est.

Planuile Washingtonului de a intari flancul estic al Aliantei Nord-Atrlantice includ majorarea bugetului fortele militare americane din Europa la 3,4 miliarde de dolari si relocarea unor trupe in diverse state membre NATO care resimt amenintari din partea Rusiei.

#program inarmare Rusia, #tensiuni Rusia NATO, #amenintare Rusia, #armata rusia , #NATO