Reprezentantul Rusiei la NATO: Europa va fi partial responsabila de amenintarea scutului antiracheta pentru Rusia

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 10:19
1204 citiri
Reprezentantul Rusiei la NATO: Europa va fi partial responsabila de amenintarea scutului antiracheta pentru Rusia

Europa va fi partial responsabila de amenintarea pe care ar putea-o constitui viitorul scut antiracheta al NATO pentru interesele rusesti, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la Alianta Nord-Atlantica, Dmitri Rogozin, aflat in vizita in Franta, relateaza RIA Novosti in pagina online, preluat de Mediafax.

Diplomatul s-a intalnit miercuri la Paris cu ministrul Apararii Gerard Longuet, consilierul diplomatic prezidential Jean-David Levitte, seful Statului Major particular al presedintelui francez, generalul Benoit Puga, directorul politic al Ministerul de Externe si parlamentari francezi.

Potrivit lui Rogozin, europenii, inclusiv francezii, nu vor sa se amestece in dialogul ruso-american privind apararea antiracheta.

"O astfel de pozitie nu este lipsita de rea vointa, deoarece sistemul antiracheta in curs de infiintare nu este un scut american, ci unul al NATO. Aceasta inseamna ca europenii sunt direct asociati conceperii arhitecturii sale si realizarii unor proiecte antiracheta concrete ", a subliniat el intr-un interviu acordat RIA Novosti.

Potrivit lui Rogozin, Europa "isi va asuma partea sa de responsabilitate in cazul in care aceste proiecte ar aduce atingere intereselor strategice rusesti".

El a afirmat ca este foarte multumit de intrevederile pe care le-a avut cu colegii sai francezi.

"Sper ca discutiile pe care le port in prezent (...) in tari europene le vor incita pe acestea din urma sa joace un rol mai activ in cautarea unui compromis in privinta viitorului scut antiracheta din Europa", a subliniat el.

#scut antiracheta, #rusia, #nato, #dmitri rogozin , #NATO