Mircea Basescu: Am banuieli ca mi s-a intins o capcana!

Joi, 27 August 2009, ora 12:41
1430 citiri
Mircea Basescu: Am banuieli ca mi s-a intins o capcana!

Pentru prima oara dupa izbucnirea scandalului cu armament in care este implicat, Mircea Basescu a acceptat sa acorde un interviu in exclusivitate ziarului "ring". Fratele presedintelui Romaniei a declarat ca nu firma lui a fost cea care a descarcat munitia NATO in Portul Constanta si a anuntat ca il va actiona in instanta pe ziaristul Sorin Rosca Stanescu. In plus, banuieste ca a fost atras intr-o capcana atunci cand a acceptat asocierea in firma EADS.

Domnule Basescu, sunteti fratele presedintelui Romaniei, cum de ati ajuns asociat la o societate care se ocupa cu importul si exportul de armament?

Domnule, eu sunt om de afaceri si, la acea vreme, mi s-a parut o oportunitate implicarea intr-o afacere legala. M-am asociat cu SC Exihibition Aircraft Defence & Security SRL (EADS), societate despre care eu stiam ca se ocupa cu organizarea de expozitii.

Faptul ca, in final, am ajuns sa fiu asociat la SC Defense, Security and Intelligence Co e o poveste care trebuie lamurita pana la urma. Eu nu am semnat niciun act de asociere la compania cu acest nume. La acea ora, ceilalti parteneri nu ma informasera despre schimbarea numelui societatii.
 
Cine sunt acesti parteneri? Cat de bine va cunoasteti cu ei?

Domnii Cristian Geamanu si Romeo Oita. Ca urmare a invitatiei lor, am fost de acord sa devin asociat. Pe domnul Geamanu l-am cunoscut in urma cu aproape 10 ani, iar pe domnul Oita, acum vreo doi ani. Dintre ceilalti, il mai cunosc doar pe domnul Cazacu. 

Domnule Basescu, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu v-a acuzat ca ati contribuit la descarcarea si transportul unor containere cu munitie si substante explozive…

Stati putin, sa ne intelegem! Eu - sau societatea la care sunt director SC Plusfood Constanta SRL - nu am niciun utilaj cu care sa se manipulez astfel de containere.

Pai, domnul Purcarea a declarat ca dvs. ati asigurat utilajele pentru descarcarea munitiei.
 
Aici, domnul Purcarea face o confuzie pe care pot sa o inteleg, pentru ca dansul nu cunoaste foarte bine activitatile din port. M-a intrebat daca pot descarca acele containere, iar eu nu am facut nimic altceva decat sa ii recomand un operator portuar de la dana unde urma sa acosteze nava.

Singurul care poate face asta este operatorul navei, in cazul de fata APM Terminal, care se ocupa cu descarcarea. Sa nu va imaginati ca o astfel de operatiune se poate face pur si simplu.

Procedurile, stabilite prin lege, sunt extrem de complexe. E vorba de marfa periculoasa, iar operatiunea a fost supravegheata de toate organele competente. Ma refer la servicii secrete, vama, politie de frontiera, jandarmerie etc.
 
Faptul ca numele dumneavoastra a fost in centrul acestui scandal a afectat si credibilitatea fratelui dvs., presedintele Romaniei. Care credeti ca este parerea pe care si-au format-o oamenii de rand?

Uitati cum definesc eu ideea de scandal la care faceti referire. Faptul ca eu m-am asociat intr-o societate despre care stiam ca organizeaza expozitii nu are cum sa afecteze imaginea nimanui, din punctul meu de vedere. Nici a mea, nici a familiei mele, cu atat mai mult a unui presedinte de stat.

Asta, in conditiile in care cei desemnati sa analizeze aceasta chestiune au buna-credinta si nu doresc cu orice pret scandalul, asa cum l-ati denumit dumneavoastra.

In ceea ce priveste parerea oamenilor de rand, eu cred ca romanii sunt oameni inteligenti, care stiu sa deosebeasca un scandal fabricat de unul real.

Singurul lucru pe care mi-l reprosez este legat de faptul ca am raspuns invitatiei de asociere cu EADS in conditiile in care nu am evaluat corect gradul de disperare al adversarilor politici ai fratelui meu care, iata, sunt dispusi sa se agate de orice pentru a provoca scandal in jurul imaginii acestuia.

Credeti ca ati fost atras intr-o capcana atunci cand ati acceptat aceasta asociere?

Pot banui si acest lucru.

Cum intentionati sa raspundeti acuzatiilor pe care vi le-a adus jurnalistul Sorin Rosca Stanescu?

Pot sa va spun ca ieri am luat legatura cu o casa de avocatura si am hotarat sa il dau in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, ca urmare a acuzatiilor mincinoase pe care mi le-a adus zilele trecute pe blogul personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armament, #basescu, #mircea, #nato, #presedinte, #rosca, #sorin, #stanescu , #NATO