Lavrov: Extinderea NATO, o mare greseala care va submina sistemul de securitate al Europei

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 13:35
1275 citiri
Lavrov: Extinderea NATO, o mare greseala care va submina sistemul de securitate al Europei

Ministrul rus de Externe a apreciat vineri ca extinderea NATO ar constitui o "mare greseala, care va submina intregul sistem de securitate al Europei", denuntand intentia Kievului de a se apropia de Alianta Nord-Atlantica, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Extinderea NATO este "o mare greseala, o provocare, o politica iresponsabila care submineaza angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate in Europa", a declarat Lavrov citat de Mediafax.

In opinia sefului diplomatiei ruse, afirmatiile unor oficiali ucraineni privind renuntarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afecteaza procesul de pace.

"Uneori, am impresia ca unii membri ai Guvernului ucrainean, in special, domnul (premier Arseni) Iateniuk, nu sustin pasii care duc la normalizarea situatiei in estul Ucraieni", a denuntat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, situatia din Ucraina "nu este o cauza a crizei de securitate din Europa, ci o consecinta a acesteia".

"Astfel, criza din Ucraina a reflectat problemele cu care se confrunta domeniul securitatii din Europa", a subliniat el.

#extindere NATO Lavrov, #NATO Europa , #NATO