Diaconescu se intalneste cu ministrii de externe si ai apararii din NATO

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 10:13
1206 citiri
Diaconescu se intalneste cu ministrii de externe si ai apararii din NATO

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, va participa la Bruxelles, in perioada 18-19 aprilie, la reuniunea comuna a ministrilor de externe si ai apararii din statele membre NATO.

Intalnirea reprezinta principalul eveniment politic organizat in pregatirea summit-ului NATO de la Chicago din 20-21 mai.

Agenda politica a ministerialei NATO include subiecte de interes aliat privind perioada post-tranzitie din Afganistan, declararea capabilitatii interimare a NATO in domeniul apararii antiracheta, revizuirea posturii de aparare si descurajare a NATO si capabilitatile Aliantei Nord-Atlantice, informeaza MAE.

De asemenea, aliatii vor discuta despre parteneriatele NATO. Discutiile vor viza o abordare mai larga, atat cu referire la partenerii din vecinatatea Aliantei, cat si in ceea ce priveste relatia cu tarile Dialogului Mediteranean si a Initiativei de Cooperare de la Istanbul, in contextul evolutiilor din regiunea Orientului Mijlociu si Nordului Africii.

La 19 aprilie, Cristian Diaconescu va participa la Consiliul NATO-Rusia. De asemenea, tot la 19 aprilie, va avea loc o reuniune comuna a statelor membre NATO cu statele contributoare la operatiunea ISAF din Afganistan.

In marja reuniunii ministeriale comune a NATO, ministrul afacerilor externe va avea o serie de intalniri bilaterale cu omologi aliati si parteneri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Diaconescu intalnire NATO, #Diaconescu NATO, #summit NATO Chicago , #NATO