Aviatia americana, la un pas de revolta: Daca nu primim mai multi bani, din vara ramanem la sol!

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 12:59
7924 citiri
Aviatia americana, la un pas de revolta: Daca nu primim mai multi bani, din vara ramanem la sol!
Foto: Pinterest/Aviationexplorer

Fara o finantare adecvata, din vara acestui an, aviatorii americani ameninta sa tina aeronavele la sol.

Comandantul adjunct al Aviatiei, lt.gen. Jon Davis, a fost cel care a facut cunoscuta nemultumirea pilotilor. "Daca nu primim mai multi bani, vom inceta sa zbuaram din iulie sau august", a anuntat acesta intr-un interviu acordat Defense News.

Pilotii americani efectueaza in acest moment mai multe ore de zbor decat cele prevazute in bugetul temporar aprobat de Congres, iar fondurile ameninta sa se epuizeze inainte de sfarsitul anului fiscal, in septembrie.

"Am depasit deja cu 8 procente bugetul alocat pentru orarul de zbor. Zburam dupa programul stabilit si nu ma insel daca spun ca vom ajunge la limita cu banii", a marturisit Davis.

Fara o rectificare bugetara aprobata de Congresul american, banii necesarii indeplinirii misiunilor ar putea sa se dovedeasca insuficienti incepand cu al doilea semestru al acestui an, a explicat Davis, mentionand ca o finantare la nivelul celei din 2016 nu va fi de ajuns.

"Sunt increzator ca nimeni nu ne va cere sa ramanem la sol", a mai spus comandantul adjunct din corpul de aviatie.

Subfinantarea este o problema cu care aviatia militara americana se confrunta inca din 2012, acesta fiind si ultimul an in care pilotii au reusit sa efectueze toate orele de zbor aprobate in programul de instruire.

Anul trecut s-au inregistrat mai multe incidente in zbor la aterizarea aeronavelor, iar comisiile de experti au aratat ca majoritatea accidentelor au fost cauzate de erori umane, fapt care poate fi pus pe seama lipsei de experienta a pilotilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget aviatie SUA, #accidente aviatice, #buget aparare, #aviatie NATO , #NATO