Protectionismul, din nou la moda in statele G20

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 11:00
1977 citiri
Protectionismul, din nou la moda in statele G20

Aproape toate statele din grupul G20 au luat masuri protectioniste dupa summitul ce a avut loc in noiembrie la Washington, in cadrul caruia s-au angajat sa pastreze granitele deschise in ciuda crizei, a anuntat marti Banca Mondiala, relateaza AFP.

Saptesprezece dintre cele 19 tari ale forumului, al 20-lea membru fiind Uniunea Europeana, au recurs la astfel de metode in contextul crizei actuale, a anuntat institutia, care a precizat intr-un comunicat ca masurile de acest gen au, in general, aplicabilitate limitata.

"Responsabilii politici nu trebuie sa cedeze tentatiilor solutiilor protectioniste in ceea ce priveste comertul, planurile de relansare sau salvarea bancilor", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-un comunicat.

"Izolarea economica poate duce la un curs negativ al evenimentelor, asa cum s-a observat in anii 1930", a spus Zoellick.

G20 cuprinde tarile industrializate din G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia), Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia, precum si Uniunea Europeana.

#criza, #g20, #protectionism , #Mexic

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  10. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos