Modelul Nissan Tiida va intra pe piata romaneasca la jumatatea acestui an

Marti, 27 Martie 2007, ora 01:00
1029 citiri

Renault - Nissan Romania va lansa in iunie sau iulie pe piata romaneasca modelul Nissan Tiida, automobil de clasa medie pe care japonezii il produc in Mexic, potrivit unui comunicat remis luni de importator.

Producatorul a stabilit pentru Europa o tinta anuala de vanzari de 30.000 de unitati. Nissan a studiat individual pietele europene pentru a identifica tarile unde exista o concentratie mare de clienti loiali ai modelelor Almera si Primera, care s-ar putea gandi sa-si achizitioneze un model asemanator in viitor. Astfel, Tiida va fi distribuita pe pietele unde exista o cerere mare pentru asemenea modele. Aceste piete includ tari ca: Bulgaria, statele Baltice, Croatia, Cipru, Cehia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Malta, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Numele Tiida este derivatul unui cuvant dintr-un dialect japonez care inseamna "tendinta mereu in schimbare" si se va plasa, ca pret, intre modelele Note si Qashqai in gama producatorului. Tiida va fi lansat in variante cu patru sau cinci usi si trei motorizari: 1.6 litri benzina (110 cai putere), 1.8 litri benzina (126 cai putere) si 1.5 diesel (105 cai putere).

Modelul e comercializat in Japonia si Statele Unite sub numele Versa. In Europa, Nissan estimeaza vanzari care sa depaseasca 30.000 de unitati pe an. Tiida va fi construita la fabrica Nissan din Mexic.

Pana la Tiida, Nissan va lansa in Romania modelul Qashqai, care este deja prezent pe unele piete europene. Pe piata romaneasca Tiida va concura cu modele precum Mazda 3, Peugeot 307 sau ford Focus. Importatorul a spus ca e prea devreme pentru a se comunica pretul masinii sau tinta de vanzari pentru Romania.

Anul trecut, compania a produs un total de 507,201 de masini in fabricile din Spania si Marea Britanie si a vandut 539,773 de masini in Europa.

Pe piata romaneasca s-au vandut anul trecut aproape 3.000 de masini ale marcii japoneze Nissan, in crestere cu 39% fata de anul 2005 cand romanii au cumparat putin peste 2.100 de masini.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)