Forarile petroliere de mare adancime, reluate in Golful Mexic

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 11:12
2192 citiri
Forarile petroliere de mare adancime, reluate in Golful Mexic

Autoritatile americane au ridicat interdictia referitoare la forarile petroliere de mare adancime in Golful Mexic, dar au anuntat ca procesul prin care companiile primesc autorizatiile necesare pentru astfel de operatiuni ar putea dura cateva saptamani, scrie Wall Street Journal, transmite Mediafax.

Interdictia de forare a fost instituita la putin timp dupa ce o platforma marina exploatata de BP a explodat si s-a scufundat in Golful Mexic, pe 20 aprilie, accidentul provocand scurgeri masive de titei. 

Retragerea interdictiei vine cu mai mult de sase saptamani mai devreme decat era de asteptat.

In ultimul timp, Casa Alba a incercat sa-si indrepte atentia catre reducerea somajului si imbunatatirea situatiei economice.

"Nu conteaza daca au renuntat la interdictii daca forajele nu primesc autorizatiile necesare. Instructiunile sunt inca vagi, iar autoritatile din domeniu au prea putin personal pentru a procesa autorizatiile la timp", a afirmat Kerry Chauvin, director executiv al companiei Gulf Island Fabrications, care construieste platforme masive de otel pentru puturi petroliere si de gaze naturale.

Gulf Island a disponibilizat 500 de angajati in acest an, respectiv o treime din personal.

Un studiu publicat in septembrie de catre Departamentul de Comert arata ca aproape 2.000 din cei 9.700 de muncitori de pe platformele petroliere afectate de interdictie si-au pierdut locul de munca sau au renuntat la post de la introducerea moratoriului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#sua, #interdictii, #forari, #petroliere, #golf, #mexic, #petrol , #Mexic