Directorul British Petroleum va demisiona la 1 octombrie

Marti, 27 Iulie 2010, ora 15:17
1332 citiri
Directorul British Petroleum va demisiona la 1 octombrie

Directorul general al grupului petrolier britanic British Petroleum (BP), Tony Hayward, foarte criticat in SUA pentru felul cum a gestionat mareea neagra din Golful Mexic, va parasi aceasta functie la 1 octombrie si va fi inlocuit de americanul Bob Dudley, a anuntat marti compania intr-un comunicat preluat de Mediafax.

British Petroleum a anuntat ca plecarea lui Hayward, in varsta de 53 de ani, va avea loc "de comun acord" cu acesta, iar presedintele Carl-Henric Svanberg a dat asigurari, intr-un comunicat, ca echipa de conducere este "profund intristata de pierderea unui director general al carui succes, timp de trei ani, la conducerea performantelor intreprinderii, a fost atat de mult admirata, si intr-un mod atat de meritat".

Dudley, in varsta de 54 de ani, coordoneaza, din iunie, eforturile grupului impotriva mareei negre in Golful Mexic.

Anterior, el a condus co-intreprinderea British Petroleum in Rusia, TNK-BP, timp de cinci ani, pe care a fost nevoit sa o paraseasca, in mod neasteptat, in 2008, in urma unei dispute cu coactionarii.

Dudley va fi primul director de alta nationalitate decat britanica al British Petroleum, iar prezenta sa la sefia grupului are ca obietiv sa-i calmeze pe americani.

In schimb, Hayward este numit in cadrul Consiliului de Administratie al TNK-BP, pe un post fara atributii executive. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#british, # petroleum, # Tony, # Hayward, # demisie , #Mexic