BP: Rezultatele testului asupra puturilor din Golful Mexic sunt "incurajatoare"

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 09:06
1618 citiri
BP: Rezultatele testului asupra puturilor din Golful Mexic sunt "incurajatoare"

Compania BP s-a declarat, vineri, "incurajata" de rezultatele obtinute pana in prezent in cadrul unui test crucial asupra puturilor de petrol din Golful Mexic, prin care urmareste sa stabileasca daca scurgerile de titei pot fi oprite, a anuntat un reprezentant al grupului britanic, precizeaza Mediafax.

"Rezultatele sunt incurajatoare", a declarat Kent Wells, vicepresedintele gigantului petrolier, in legatura cu testul, care a permis British Petroleum (BP) sa opreasca scurgerile de petrol care au avut loc in ultimele trei luni in Golful Mexic.

British Petroleum a inceput acest test joi, in vederea evaluarii rezistentei puturilor care au produs cea mai importanta maree neagra din istoria Statelor Unite, provocata de o explozie, la 20 aprilie, urmata de scufundarea platformei Deepwater Horizon in largul coastelor statului Louisiana (sud).

Aceasta operatiune are ca scop, prin masurarea presiunii, sa verifice daca puturile pot fi sigilate fara riscul producerii unor noi scurgeri in alte portiuni ale instalatiei.

"Presiunea continua sa creasca (...), ceea ce corespunde cu analizele inginerilor (din cadrul) British Petroleum", a precizat Kent Wells.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#bp, #golf, #mexic, #petrol, #rezultate, #teste , #Mexic