Autoritatile americane solicita BP informatii privind o noua scurgere depistata in Golful Mexic

Luni, 19 Iulie 2010, ora 09:20
1313 citiri
Autoritatile americane solicita BP informatii privind o noua scurgere depistata in Golful Mexic

Guvernul american a cerut companiei British Petroleum informatii privind o scurgere detectata in apropierea putului de petrol care a provocat poluarea din Golful Mexic, relateaza AFP, informeaza Mediafax.

"Va ordon sa-mi oferiti o procedura scrisa pentru deschiderea vanelor cat mai rapid posibil, fara a avaria putul, in cazul in care scurgerea de hidrocarburi din apropierea putului va fi confirmata", se arata intr-un mesaj transmis duminica seara de catre amiralul Thad Allen, coordonator al operatiunilor de eliminare a urmarilor poluarii, catre directorul BP, Bob Dudley.

"Tinand cont de actualele date rezultate din urmarirea testului, inclusiv de o scurgere detectata la distanta de put, precum si de anomaliile depistate la capul putului, supravegherea fundului marii este de cea mai mare importanta in perioada de test", afirma Allen.

El a adaugat ca British Petroleum trebuie sa isi coordoneze in continuare operatiunile cu autoritatile si sa semnaleze scurgerile in interval de patru ore de la depistarea acestora.

BP efectueaza incepand de joi o serie de teste in Golful Mexic, reusind sa opreasca, pentru prima data in ultimele aproape trei luni, scurgerile de petrol provocate de scufundarea platformei Deepwater Horizon.

#bp, #petrol, #scurgeri , #Mexic