Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana se pregateste sa cheme la ordine mai multe tari, din cauza deficitelor bugetare

Comisia Europeana se pregateste sa cheme la ordine mai multe tari, din cauza deficitelor bugetare

Comisia Europeana (CE) se pregateste sa avertizeze miercuri mai multe tari, printre care Franta si Spania, din cauza depasirii deficitelor publice, in contextul crizei economice, a lasat sa se inteleaga luni comisarul pentru probleme economice Joaquin Almunia, relateaza AFP.

"Trebuie sa respectam regulile care au fost fixate pentru toata lumea", a declarat Almunia.
"Ceea ce spun aceste reguli in privinta disciplinei bugetare este foarte clar: in cazul in care tarile au inregistrat sau au planificat deficite peste pragul de 3% din produsul intern brut (PIB), trebuie declansate procedurile stabilite in tratat. Despre acest lucru vom discuta miercuri", a adaugat comisarul european.


Comisia Europeana a decis sa analizeze situatia bugetara a mai multor state - Germania, Spania, Franta, Grecia, Irlanda, Malta si Olanda -, ca sa hotarasca daca este cazul sa declanseze proceduri de deficit excesiv impotriva acestora.
Cele mai multe dintre acestea, mai ales Franta, Spania sau Grecia, au estimat deja ca vor depasi pragul de 3% fixat prin pactul de stabilitate si crestere economica.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2155 ori
Citeste mai multe despreCE buget economie