Jean-Claude Juncker da asigurari ca nu este interesat de o functie europeana

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 09:55
1728 citiri
Jean-Claude Juncker da asigurari ca nu este interesat de o functie europeana

Premierul demisionar Jean-Claude Juncker a anuntat sambata ca nu este interesat de responsabilitati europene, dupa ce intre 2005 si 2013 a fost lider al Eurogrupului (ce reuneste ministrii de finante din zona euro), transmite France Presse.

"Nu mai sunt interesat de un post european", a declarat Juncker pentru postul de radio RTL. El fusese prezentat ca unul dintre candidatii la presedintia Consiliului European in 2009, fiind insa recuzat in special de presedintele francez din acea vreme, Nicolas Sarkozy.

Mandatele presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, se incheie in anul 2014.

Jean-Claude Juncker a primit recent sustinerea Partidului Popular European (PPE), ce reuneste partidele de centru-dreapta europene printre care si formatiunea sa, Partidul Crestin-Social luxemburghez (CVS), din care face parte si Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene.

Juncker (58 de ani) a recunoscut ca in anul 2004 a fost tentat de postul de presedinte al Comisiei Europene, iar in 2009 de cel de presedinte al Consiliului European, dar a precizat ca de atunci nu mai este interesat de un post european.

#Junker demisie, #Junker functie europeana, #Junker premier Luxemburg , #Luxemburg