Fillon: Bancile franceze nu sunt imune la criza, insa statul va interveni

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 11:08
1138 citiri
Fillon: Bancile franceze nu sunt imune la criza, insa statul va interveni

Bancile franceze nu sunt imune la problemele create de criza financiara mondiala, comparabila cu cea din 1929, a declarat premierul francez Franois Fillon, asigurand ca statul francez va interveni in caz de faliment, relateaza AFP. "Bancile franceze nu sunt imune la dificultatile generate de eventuala prabusire a unei mari banci europene. De aceea, tinem sa asiguram cetatenii francezi ca statul asigura garantarea absoluta a sistemului bancar francez", a declarat Fillon in cadrul unui interviu publicat miercuri de cotidianul economic Les Echos.


"Suntem complet mobilizati. Nu excludem nicio solutie posibila. In cazul in care o banca se va confrunta cu dificultati, statul va putea facilita preluarea acesteia sau va putea cumpara o participatie. Nu vom permite ca situatia sa degenereze intr-un dezastru financiar major. Nu va exista niciun faliment", a adaugat acesta.


Guvernele Belgiei, Frantei si Luxemburgului au injectat impreuna 6,4 miliarde euro in banca franco-belgiana Dexia, ce se confrunta cu dificultati financiare .


Guvernul francez va anunta pana la sfarsitul saptamanii masuri prin care sa sustina bancile sa acorde in continuare credite atat populatiei, cat si companiilor, afirma, marti, presedintia franceza, dupa o reuniune cu bancherii si asiguratorii francezi.