Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lituania s-ar putea confrunta cu o aterizare fortata a economiei

Lituania s-ar putea confrunta cu o aterizare fortata a economiei
Lituania s-ar putea confrunta cu o aterizare fortata (hard lending) a economiei, iar deficitul bugetar va depasi in 2009 limita de 3% din produsul intern brut, impusa de Uniunea Europeana, a declarat comisarul european pentru programare financiara si buget. Toate cele trei state baltice incearca sa isi echilibreze finantele publice, pe fondul unei temperari rapide a cresterii economice, Letonia si Estonia aflanduse deja in recesiune tehnica, dupa o scadere consecutiva a PIB-ului in doua trimestre.


"Lituania se va confrunta cu o aterizare fortata (hard lending) si rapida a economiei", a spus comisarul european pentru programare financiara si buget, Dalia Grybauskaite, in cadrul unei conferinte de presa.Deficitul bugetar al Lituaniei va depasi pragul de 3% al Uniunii Europene , in 2009, a mai spus Grybauskaite. "Recent, un oficial UE a anuntat ca Lituania risca sa depaseasca pragul de 3% al deficitului bugetar. Personal, consider ca deficitul bugetar se va situa cu mult peste aceasta limita", a adaugat aceasta, facand referire la avertismentul lansat in septembrie de comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia.Guvernul lituanian a anuntat marti un deficit bugetar pentru 2009 de 2,3% din PIB, dezmintind posibilitatea ca deficitul public, ce include si fondurile sociale, sa depaseasca pragul de 3%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori