Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europa de Est se inarmeaza. Cehii vor sa-i tina pe refugiati la distanta, lituanienii... pe rusi

Europa de Est se inarmeaza. Cehii vor sa-i tina pe refugiati la distanta, lituanienii... pe rusi
Alte doua state din estul Europei au anuntat cresterea bugetului de investitii pentru dotarea ale fortelor armate. Riscurile luate in calcul de oficialii care au adoptat aceste masuri difera, totusi, de la caz la caz.

Cehia isi face griji pentru o eventuala escaladare a crizei imigrantilor, pe cand Lituania isi doteaza trupele de infanterie cu autovehicule noi, pentru a putea contracara o eventuala agresiune din partea Moscovei, a anuntat portalul Defense News.

Armata noua, dotari noi

Lituanienii au incheiat un contract cu divizia de camioane a Mercedes-Benz pentru achizitionarea a 340 de camioane de infanterie Unimog.

Unimog este un camion de capacitate medie destinat transportului trupelor de infanterie sau a armanetului pe teren accidentat. Camionul se afla si in dotarea armatei germane, trupele Bundeswehr folosindu-l in mai multe teatre de operatiuni din ultimele doua decenii.

Camioanele vor intra in dotarea noii brigazi de infanterie pe care Ministerul Apararii de la Vilnius o vrea operationala in cativa ani. Termenul de receptie al camioanelor Unimog se intinde pana in 2021.

"Necesarul de vehicule al Fortelor Armate lituaniene a crescut considerabil odata cu infiintarea noii brigazi de infanterie. Numarul camioanelor pe care le avem acum este insuficient, iar multe dintre ele sunt oricum uzate dincolo de orice limita.

Noile achizitii vor suplimenta flota motorizata si au rolul de a intari capacitatea de reactie a Fortelor Armate din Lituania", a transmis Ministerul Apararii din tara baltica.

Valoarea contractului semnat intre guvernul de la Vilnius si compania germana se ridica la 60 de milioane de euro.

Cehii, fideli camioanelor Tatra

In Cehia, ministerul de resort a decis sa inlocuiasca o parte din camioanele militare folosite de infanteristi, apeland la producatorul auto local Tatra, anunta agentia locala de stiri CTK News.

Ministrul Apararii din Cehia a anuntat inca de anul trecut ca intentioneaza sa sporeasca capacitatile militare ale trupelor de infanterie, in mare parte de teama unei escaladari a crizei imigrantilor din Orientul Mijlociu, dar si pentru a putea ridica stacheta in cadrul operatiunilor comune ale trupelor NATO.

Site-ul local de stiri Altair a anuntat ca, in cursul acestui an, trupele terestre ale Cehiei ar urma sa primeasca 18 camioane Tatra N3G-V, valoarea contractului ridicandu-se la 136,5 milioane de coronae, aproximativ 6 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4513 ori