Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a adoptat o noua regula de economisire a electricitatii

CE a adoptat o noua regula de economisire a electricitatii

Comisia Europeana (CE) a adoptat, luni, o noua reglementare de imbunatatire a performantei energetice a surselor externe de aprovizionare cu energie, ce va intra in vigoare in doua etape, in 2010 si 2011, si care ar urma sa reduca pierderile de energie si emisiile de dioxid de carbon.

Economiile de energie de 9 TWh care s-ar face ar permite aprovizionarea Lituaniei pe o perioada de un an, ar diminua emisiile anuale de CO2 cu peste 3 milioane de tone si ar micsora pierderile de curent electric ale acestor instalatii cu aproape o treime pana in 2020, potrivit datelor Comisiei.

"Aceasta masura din pachetul ecodesign va determina o imbunatatire semnificativa a performantei energetice a surselor externe de aprovizionare cu energie pe care fiecare le foloseste prin numeroase produse din gospodarii si birouri", a declarat comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs.


Reglementarea contine cerinte legate atat pentru eficienta activa, cand telefoanele mobile, cele fara fir, notebook-urile sau modemurile sunt deschise, cat si pentru consumul cand aceste aparate sunt in stand-by, ce corespund unor criterii de eficienta recunoscute la nivel international. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1532 ori
Citeste mai multe desprece energie reglementare