Toyota va construi o noua uzina in Japonia in urma unei investitii de 870 milioane de dolari

Vineri, 14 Septembrie 2007, ora 10:24
1092 citiri

Grupul Toyota Motor Corp. planuieste sa aloce 870 milioane dolari pentru construirea unei noi uzine de productie de automobile in Japonia ca sa elimine presiunea la care sunt supuse celelalte uzine locale in urma cresterii vanzarilor pe plan global, anunta cotidianul Nikkan Kogyo, citat de Reuters.

Aceasta uzina va avea o capacitate anuala de aproximativ 200.000 de automobile si va deveni operationala in 2009 - aceasta fiind prima uzina de asamblare construita de Toyota in Japonia in ultimii 17 ani, relateaza Reuters.

Grupul nipon analiza in permanenta posibilitatea imbunatatirii capacitatii proprii de productie, insa nu avea niciun plan legat de construirea unei uzine, a declarat ca purtatoarea de cuvant a Toyota, Shiori Hashimoto.

Principalul producator de automobile din lume a vandut in 2006 un numar record de 8,8 milioane vehicule, depasind grupul american General Motors, care a detinut sefia clasamentului constructorilor de automobile in ultimii 75 de ani.

Toyota intentioneaza sa isi majoreze vanzarile pe pietele dezvoltate din America de Nord, Europa si Japonia prin lansarea unor modele cu un consum mult mai eficient de combustibili, precum modelul hibrid Prius si RAV4, extinzandu-se cu rapiditate si pe pietele in curs de dezvoltare, precum cele din China si Rusia.

Grupul nipon se asteapta ca vanzarile sale sa creasca in 2007 la 9,3 milioane automobile si planuieste sa depaseasca plafonul de zece milioane automobile vandute in anul 2009.

Uzinele din Japonia, ce beneficiaza de nivelul ridicat al exporturilor, functioneaza la capacitate maxima si cotidianul Nikkan Kogyo a declarat ca noua uzina va reprezenta un pas inainte, atat in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii, cat si sporirea productiei.

Intrarea in functiune a unei noi uzine va permite uzinelor mai vechi sa isi sisteze productia pentru a beneficia de operatiuni de intretinere si innoire a tehnologiei. Noua uzina ar putea fi construita in nordul Japoniei, posibil pe insula Hokkaido, afirma cotidianul nipon.

Toyota detine momentan sase uzine de productie in Japonia si 40 peste hotare.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.