Sondaj: Producatorii japonezi vor sa paraseasca Europa

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 10:10
1254 citiri
Sondaj: Producatorii japonezi vor sa paraseasca Europa

Producatorii japonezi se pregatesc de o destramare a zonei euro, 65% dintre acestia fiind pregatiti de o ruptura in regiune.

Criza datoriilor suverane din Europa, care tine deja de doi ani a inasprit temerile companiilor japoneze, in conditiile in care exportatorii se lupta cu un yen puternic.

Intrebati daca au in vedere schimbarea planurilor de afaceri in Europa, 31% dintre acestia au raspuns ca au facut deja schimbari in ceea ce priveste business-urile din statele europene, potrivit unui sondaj realizat de

Reuters.

Dintre firmele japoneze supuse sondajului, 90% au precizat ca au de gand sa paraseasca Europa. 247 de companii din 400 au raspuns sondajului realizat intre 5-17 ianuarie.

Producatorii si-au aratat ingrijorarea cu privire la perspectivele de crestere economica ale Chinei, astfel incat 65% dintre cei intervievati au anuntat ca isi vor micsora operatiunile in statul chinez.

De asemenea, producatorii s-au aratat pesimisti cu privire la piata japoneza. Unul din trei producatori japonezi iau in considerare schimbarea planurilor de afaceri pe plan intern, astfel incat 78% isi vor muta operatiunile.

Potrivit analistilor din piata, in urma sondajului a reiesit faptul ca majoritatea producatorilor japonezi au in vedere retragerea de pe pietele europene, de pe cele din america de nord si China. In momentul de fata, producatorii japonezi par a fi atrasi tot de pietele asiatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii japoneze europa, #producatori japonezi, #afaceri japonezi, #sondaj producatori japonezi , #Japonia