Reconstructia Japoniei, cu bani din cazinouri

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:07
1352 citiri
Reconstructia Japoniei, cu bani din cazinouri

Japonia ar putea da unda verde deschiderii de cazinouri pentru a ajuta la reconstructia zonelor afectate de cutremurul si tsunamiul din martie 2011.

In ciuda faptului ca Sheldon Adelson, magnatul cunoscut pentru lantul de cazinouri detinut in Las Vegas, incerca de ani de zile sa obtina ridicarea interdictiei asupra cazinourilor in Japonia. Legislatorii japonezi au refuzat insa propunerea sa, argumentand ca introducerea unor astfel locuri de pariuri ar da o noua posibilitate de dezvoltare crimei organizate si nu ar aduce mari beneficii, scrie Bloomberg.

Acum, un grup de 150 de legislatori doreste introducerea unei legi care ar permite deschiderea unor statiuni care sa combine slot-urile si mesele de pariuri cu hoteluri, magazine si restaurante.

Cazinourile ar putea aduce 44 miliarde dolari

Cazinourile din Japonia ar putea insemna o industrie de 44 miliarde de dolari (3,4 trilioane de yeni), conform unui studiu efectuat in 2009 de un profesor al unei Universitati din Osaka. Acest venit ar ajuta statul care are de facut reconstructii in valoare de 19 trilioane de yeni in urma dezastrului din martie, pe langa cea mai mare datorie publica din lume.

"Ar putea fi un motor pentru reinvigorarea fiscala si crearea de locuri de munca, evitand astfel cresterea taxelor," a spus Takeshi Iwaya, membru al grupului care doreste ridicarea legii impotriva cazinourilor. Liderul grupului, Issei Koga, a declarat ca spera sa introduca subiectul in discutie luna viitoare.

Nu doar Adelson asteapta liberalizarea pietei nipone, ci si Lawrence Ho, seful cazinourilor Melco Crown din Macao. De asemenea, presedintele Caesar Entertainment Corp, Steven Tight sustine ca este atras de piata din Japonia, unde se pare ca exista o afinitate mare spre acest tip de activitati.

#reconstructie japonia, #pret reconstructie Japonia, #cazinouri Japonia, #ridicare interdictie cazinouri Japonia , #Japonia