Ranbaxy in portofoliul Pfizer?

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 13:12
1246 citiri
Ranbaxy in portofoliul Pfizer?

Pfizer Inc ar putea face o oferta pentru preluare a Ranbaxy Laboratories Ltd, conform unor speculatii, dupa ce compania japoneza Daiichi Sankyo Ltd a oferit 4,6 miliarde de dolari pentru preluarea celei mai mari companii farmaceutice indiene, arata ziarul indian Business Standard, citat de Reuters.

Cotatia actiunilor Ranbaxy a crescut cu 5% in timp ce pretul actiunilor Daiichi Sankyo a scazut cu 2%, dupa lansarea zvonurilor.

Business Standard a aratat, vineri, ca Pfizer ar dori sa cumpere 65% din actiunile Ranbaxy, conform unor surse apropiate situatiei.

Daiichi Sankyo este cel de-al treilea producator de medicamente din Japonia. Acesta a anuntat, miercuri, ca va cumpara actiunile Ranbaxy detinute de familia Singh, fondatoarea companiei, ce detine in prezent 34.8% din titluri, si va lansa o oferta publica pentru cumpararea a inca 20% din actiunile companiei.

“Acestea sunt speculatii”, a spus purtatorul de cuvant al Ranbaxy. Acesta a subliniat ca exista un contract final, semnat cu Daiichi.

Malvinder Singh, directorul executiv al companiei, a declarat, joi, ca intelegerea dintre cele doua companii este una ferma.

Daiichi Sankyo a refuzat sa comenteze iar oficialii Pfizer nu au putut fi contactati.