Pretul petrolului scade din cauza intarzierii reconstructiei din Japonia

Luni, 28 Martie 2011, ora 11:37
1224 citiri
Pretul petrolului scade din cauza intarzierii reconstructiei din Japonia

Pretul petrolului a scazut pentru a treia zi consecutiv la New York, pe fondul crizei nucleare si a intarzierii reconstructiei din Japonia, precum si ca urmare a reducerii contributiei tarilor europene la fondul destinat ajutorarii tarilor din zona euro care au datorii, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Contractele futures indica un declin de 0,4%, iar titlurile japoneze scad ca urmare a blocarii lantului de aprovizionare cu materiale, cauzata de problemele de la centrala Fukushima.

Pe de alta parte, rebelii libieni au recucerit, duminica, portul petrolier Ras Lanuf, in timp ce 12 oameni au murit in ciocnirile din Siria.

Investitorii sunt foarte prudenti atat timp cat reconstructia Japoniei este incetinita de problemele nucleare, iar stirile din zona euro sunt mai importante chiar si decat stirile de genul celor din Libia, sunt de parere analistii citati de Bloomberg.

Titeiul cu livrare in mai a scazut cu 40 de centi, la 105 dolari pe baril, la bursa din New York, iar petrolul Brent a scazut cu 11 centi, la 115,48 dolari barilul.

Preturile petrolului ar putea scadea in aceasta saptamana, ca urmare a speculatiilor ca razboiul civil din Libia nu va reduce nivelul aprovizionarii din tarile vecine, potrivit unei analize Bloomberg.

#pretul petrolului, #japonia, #reconstructie, #criza nucleara , #Japonia