Japonia va avea primul deficit comercial din ultimii 30 de ani

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 19:13
1314 citiri
Japonia va avea primul deficit comercial din ultimii 30 de ani
Afacerile japoneze, afectate de Fukushima

Japonia a inregistrat, anul trecut, primul deficit comercial din ultimii peste 30 de ani, coform datelor preliminare. Deficitul se datoreaza cresterii importurilor de energie pentru a acoperi pierderile provocate de dezastrul nuclear de la Fukushima.

In ultimele decenii, Japonia a avut o politica economica orientata catre exporturi, reusiund sa construiasca branduri globale precum Toyota, Sony si Canon, si o forta de productie care a starnit invidia intregii lumi, conform Reuters.com.

Datele economice oficiale, ce vor fi facute publice miercuri, vor arata, cel mai probabil, ca Japonia s-a scufundat intr-un deficit pentru prima data din 1980. Acesta se datoreaza importurilor de energie si de combustibili nesesare pentru a compensa pierderile cauzate de explozia centralei nucleare de la Fukushima.

Comertul japonez va ramane pe minus in urmatorii cativa ani, statul trebuind sa faca fata catastrofei de la Fukushima, care a provocat radiatii in atmosfera si a fortat inchiderea majoritatii centralelor nucleare pentru siguranta populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
#fukushima explozie centrala nucleara, #fukushima dezastru nuclear, #Japonia economie, #deficit comercial, #japonia afaceri , #Japonia