Japonia investeste 11 mld dolari in stimularea economiei

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 14:37
1733 citiri
Japonia investeste 11 mld dolari in stimularea economiei

Guvernul japonez a aprobat a doua runda de masuri de stimulare in decurs de o luna, in valoare de 11 miliarde de dolari, premierul Yoshihiko Noda incercand sa impulsioneze economia inainte de alegerile generale din decembrie, relateaza Financial Times.

Masurile, finantate din fonduri de rezerva ale Executivului, includ activitati de reconstructie in regiunile afectate de cutremurul din martie 2011, sustinerea pietei muncii si a companiilor mici, care duc lipsa de lichiditati.

Valoarea programului este aproape dubla fata de un pachet de masuri anuntat la sfarsitul lui octombrie, destinat in special lucrarilor de reconstructie.

Masurile de stimulare au fost aprobate in conditiile in care Japonia este in pragul unei recesiuni tehnice, a cincea din ultimii 15 ani, producatorii reducand productia din cauza scaderii vanzarilor si inrautatirii perspectivelor de profit.

PIB-ul Japoniei s-a contractat cu 0,9% in perioada iulie-septembrie, principalul factor negativ pentru economie fiind declinul exporturilor, iar analistii anticipeaza ca tendinta negativa va continua a ultimul trimestru al anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stimulare economie Japonia, #alegeri generale Japonia, #reconstructie cutremur Japonia, #recesiune tehnica Japonia, #criza economica Japonia , #Japonia