Japonia incepe reconstructia: 35 mld de dolari in aprilie

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 12:50
1329 citiri
Japonia incepe reconstructia: 35 mld de dolari in aprilie

Japonia a inceput reconstructia tarii, dupa ce a fost grav afectata de cutremur si a anuntat ca va investi mai mult de 35 de miliarde de dolari (3000 de miliarde yeni) pentru pana la jumatatea lunii aprilie, dar fara sa emita titluri de stat.

Circa 2,5 miliarde de yeni vor fi transferati, in acest buget suplimentar, din fondurile pe care Executivul din Japonia le alocase initial pastrarii contributiei de 50% a statului la pensiile de baza, potrivit unui document obtinut de agentia Kyodo.

Restul sumei va fi generat prin renuntarea la politicile guvernamentale de crestere a alocatiilor pentru copii si de introducere a regimului de gratuitate pe anumite autostrazi.

Bugetul suplimentar va finanta, in principal, costurile de inlaturare a urmarilor dezastrului si construirea de locuinte temporare, restabilirea facilitatilor publice si a infrastructurii, precum si crearea de locuri de munca, potrivit documentului.

Alocarea fondurilor de urgenta nu se va opri aici, fiind urmata de inca doua transe care vor aduce bugetul suplimentar la valoarea de 10.000 de miliarde de yeni (120 de miliarde de dolari), sustin parlamentarii Partidului Democrat din Japonia, aflat la putere.

#cutremur japonia, #japonia, #reconstructie japonia , #Japonia