Japonia contribuie la scoaterea din impas a Irlandei si a Portugaliei

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 11:34
1257 citiri
Japonia contribuie la scoaterea din impas a Irlandei si a Portugaliei

Japonia a achizitionat obligatiuni ale Fondului European de Stabilitate Financiara (FESF) in valoare de 300 de milioane de euro, in cadrul unei licitatii organizate joi, a declarat un oficial al Ministerului de Finante japonez.

Suma reprezinta 10% din oferta de trei miliarde de euro, scoasa la vanzare de FESF, joi, pentru a strange fonduri pentru Irlanda si Portugalia, informeaza Reuters.

Aceasta achizitie de obligatiune este prima cu maturitate la trei ani, FESF intentionand sa-si diversifice in continuare maturitatiel oferite.

Pana acum, Japonia a imprumutat Fondului 3,53 miliarde de euro prin cumparare de obligatiuni din totalul de obligatiuni, in valoare de 21 de miliarde de euro, scoase la licitatie de FESF.

Surse din guvernul japonez au declarat ca Japonia va continua sa cumpere obligatiuni de la Fond, iar FESF spera ca cererea mare pentru obligatiunile emise va elimina ingrijorarile privind eventualele probleme cu care s-ar confrunta institutia din cauza instabilitatii ratingului statelor ce garanteaza pentru ea, in special Franta.

#obligatiuni FESF, #obligatiuni Fond salvare, #Japonia obligatiuni europene , #Japonia