Japonia: Cinci industrii grav afectate de dezastru

Sambata, 19 Martie 2011, ora 23:42
2687 citiri
Japonia: Cinci industrii grav afectate de dezastru

Magnitudinea dezastrului din Japonia este inca foarte greu de estimat, afectand nu doar tara in sine, ci si mai multe sectoare economice importante, la nivel international. Iata care sunt cele mai afectate sectoare de cutremurul, tsunami-ul si pericolul nuclear din Japonia, potrivit CNN:

Industria gazelor naturale

Spre deosebire de alte resurse, pretul gazelor naturale a fost unul din putinele care au scazut in ultimul an. Dar scaderea s-ar putea sa nu fie de durata. Centrala nucleara din Fukushima era responsabila pentru producerea a aproximativ 30 la suta din energia electrica a Japoniei.

Intreruperea furnizarii din aceasta sursa a determinat cresterea preturilor, pe fondul speculatiilor ca o mare parte din navele cu gaz lichid vor fi trimise in Japonia.

In New York, pretul gazului a crescut cu 1,2 procente. Cu toate acestea, tot se afla cu 11 la suta in scadere in acest an, fata de 2010.

Industria auto

Japonia este al treilea producator auto la nivel mondial, insa productia a fost intrerupta de dezastrul natural.

Potrivit analistilor, fabricile de masini ar putea ramane inchise pana miercuri, iar intreruperile ar putea dura chiar cateva luni.

Restul lumii va simti efectul, mai ales in Statele Unite, unde aproximativ 12 la suta din autoturisme provin din Japonia.

Citeste continuarea pe ziare.com

#centrala nucleara, #japonia, #pretul gazelor naturale, #energie electrica, #industria de autoturisme , #Japonia