Japonia aproba un prim buget de urgenta: 48,9 miliarde de dolari

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 12:13
1255 citiri
Japonia aproba un prim buget de urgenta: 48,9 miliarde de dolari

Guvernul nipon a anuntat un buget de urgenta de 4.000 de miliarde de yeni (48,9 miliarde de dolari) pentru inlaturarea efectelor dezastrului produs in luna martie, relateaza BBC News.

Bugetul are insa nevoie de aprobarea Parlamentului, pana la sfarsitul acestei luni, pentru a putea fi implementat in mai. Autoritatile au precizat ca nu au fost emise noi titluri de stat, pentru a preveni cresterea datoriei publice a Japoniei.

Potrivit estimarilor Executivului, tara va avea nevoie de 25.000 de miliarde de yeni pentru reconstructie.

Bugetul de urgenta este destinat inlaturarii urmarilor dezastrului, precum si furnizarii de locuinte temporare, refacerii infrastructurii si acordarii unor impurmuturi.

Premierul Naoto Kan a declarat ca acest buget va fi primul dintr-o serie de bugete suplimentare destinate reconstructiei, fiind finantat din fondurile destinate pensiilor (2500 miliarde yeni), precum si din banii alocati initial maririi ajutoarelor pentru familiile cu copii.

Bilantul cutremurului din 11 martie, care a fost urmat de tsunami, cuprinde 27.000 de morti si disparuti. Cutremurul a distrus infrastructura din nord-estul tarii si a provocat un dezastru nuclear, noteaza BBC News.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget urgenta, #dezastru japonia, #guvern nipon, #japonia, #miliarde , #Japonia