Japonia a depasit criza

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 12:00
1008 citiri
Japonia a depasit criza

Economia Japoniei, a doua ca marime din lume, a depasit criza, insa a ramas intr-o situatie dificila, iar relansarea este franata de cererea interna scazuta, a avertizat guvernul nipon.

"Chiar daca economia a iesit din criza, duce lipsa de factori de dezvoltare autonomi si ramane intr-o situatie dificila, cu un somaj in crestere", se arata intr-un raport guvernamental, transmite Mediafax.

Autoritatile considera ca imbunatatirea situatiei economice reflecta ameliorarea cererii externe si succesul programelor de relansare. Totodata, guvernul a subliniat precaritatea cererii interne si a avertizat ca economia poate fi afectata de fluctuatiile pietelor financiare si de capital.

"Evolutia consumului este caracterizata de un grad ridicat de incertitudine, deoarece situatia somajului si cea a veniturilor sunt ingrijoratoare", precizeaza raportul.

Japonia a iesit in al doilea trimestru din cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cu o crestere a economiei de 0,9% in raport cu primele trei luni. Cu toate acestea, majoritatea analistilor considera ca problemele de pe piata muncii se vor mentine cel putin pentru cateva luni.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Autoritățile japoneze se confruntă cu o presiune puternică în combaterea deprecierii susținute a yenului, în timp ce traderii scad valoarea monedei așteptându-se ca Banca Centrală să nu...
#japonica, #criza, #somaj, #piete financiare , #Japonia