Japan Airlines a ales sa se alature aliantei SkyTeam, printr-un parteneriat cu Delta Air

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 12:31
1286 citiri
Japan Airlines a ales sa se alature aliantei SkyTeam, printr-un parteneriat cu Delta Air

Japan Airlines(JAL), cea mai mare companie aeriana japoneza, a decis sa se asocieze cu Delta si sa se alature aliantei SkyTeam, in detrimentul grupului American Airlines si aliantei Oneworld, a anuntat cotidianul japonez Yomiuri, citat de AFP, preluat de NewsIn.

 

"JAL si organismul public ce se ocupa cu procesul de restructurare au ales ca partener financiar si operatioal grupul Delta Air Lines", a anuntat cel mai mare cotidian japonez. Aceasta noua informatie se adauga numeroaselor zvonuri vehiculate in ultimele zile de presa nipona.

Directorul executiv al grupului, Haruka Nishimats, si-a indicat recent preferinta pentru oferta de parteneriat inaintata de Delta Air Lines si o schimbare a aliantei, in favoarea SkyTeam.

Acesta estima ca aceasta optiune ofera mai multe avantaje pentru dezvoltarea activitatilor din Asia, potrivit cotidianului Asahi Shimbun. Delta Air Lines, membra a grupului SkyTeam, din care face parte si Air France-KLM, a promis o investitie directa de circa 500 milioane dolari in cadrul JAL, precum si alte forme de sustinere, estimate la circa 502 milioane dolari, in cazul unui parteneriat. 

#companie, # parteneriat, # JAL, # parteneriat , #Japonia