Honda sfideaza traditia japoneza. Vezi cine a ajuns in boardul companiei

Luni, 24 Februarie 2014, ora 17:00
2302 citiri
Honda sfideaza traditia japoneza. Vezi cine a ajuns in boardul companiei

Conducerea Honda Motor a facut doua numiri surprinzatoare in consiliul de administratie al companiei. Brazilianul Issao Mizoguchi, unul dintre noii membri ai boardului, este prima persoana fara cetatenie japoneza, care primeste o astfel de functie in cadrul companiei. De asemenea, o alta premiera este inregistrata de Hideko Kunii, prima femeie din boardul Honda.

Issao Mizoguchi, cetatean brazilian, dar cu descendenti japonezi, a fost vicepresedintele Honda pentru America de Sud, conform Reuters.

Sursa foto: Statesman

Hideko Kunii a fost profesor la Institutul de Tehnologie Shibaura. Ea va fi unul dintre cei doi directori din consiliu director care nu vor avea o functie executiva in cadrul Honda.

Sursa foto: Statesman

Traditional, membrii managementului superior al firmelor japoneze erau barbati

Marile companii japoneze incearca sa-si diversifice managementul superior pentru a-si intari pozitia de pe piata. Pana in prezent, membri consiliilor de conducere si ai managementului superior erau selectati din randul managerilor de sex masculin care isi dezvoltasera cariera in cadrul companiei respective.

Honda, primul producator japonez care si-a deschis liinii de asamblare in SUA, in 1982, exporta aproape 80% din automobile.

Compania isi urmeaza principalii rivali, Toyota Motor si Nissan Motor, in numirea de femei si cetateni straini in echipele superioare de conducere din sediile centrale din Japonia.

In Japonia, aproape 7% dintre angajatii Honda si 0,7% dintre manageri sunt femei, conform datelor furnizate de autoritatile japoneze. Anul trecut, premierul japonez, Shinzo Abe, a cerut mai multor companii sa numeasca cel putin o femeie in echipele de management superior.

#honda conducere, #premiera honda, #companii japonia , #Japonia