Fitch coboara cu o treapta ratingul primelor trei banci japoneze

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 17:16
1063 citiri
Fitch coboara cu o treapta ratingul primelor trei banci japoneze

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a coborat, vineri, cu o treapta, de la 'A' pana la 'A minus', ratingul primelor trei grupuri bancare nipone, pe fondul ingrijorarilor cu privire la capacitatea statului japonez de a sprijini sectorul financiar in conditiile in care ratingul suveran al Japoniei a fost si el recent coborat.

Ca urmare a retrogradarii, Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho si Sumitomo Mitsui, beneficiaza de a saptea nota pe o scara de 22 de trepte utilizata de Fitch. In plus, agentia precizeaza ca ratingurile sunt insotite de o perspectiva stabila, ceea ce inseamna ca Fitch nu intentioneaza sa le retrogradeze din nou in perioada urmatoare.

"Retrogradarea reflecta capacitatea financiara slabita a guvernului nipon de a sprijini sectorul bancar, asa cum indica retrogradarea ratingului suveran", a anuntat Fitch intr-un comunicat.

In luna mai a acestui an, Fitch a coborat ratingul suveran al Japoniei pana la 'A plus' de la 'AA' cu perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca o noua retrogradare este posibila in urmatorii doi ani.

Agentia a estimat ca la finele acestui an datoria publica a Japoniei se va ridica la 239% din Produsul Intern Brut, de departe cel mai ridicat procent din randul tuturor statelor notate de Fitch.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating Fitch Japonia, #retrogradare rating Japonia , #Japonia