Exporturile Japoniei, la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani

Joi, 26 Februarie 2009, ora 14:50
1843 citiri
Exporturile Japoniei, la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani

Exporturile Japoniei au scazut cu 45,7 procente in luna ianuarie, in comparatie cu un an in urma, acesta fiind cel mai scazut nivel din ultimii zece ani, conform datelor prezentate de autoritati.

In acelasi timp, importurile au avut un nivel mai ridicat decat exporturile, de 9,9 miliarde de dolari, fiind cea mai mare diferenta din 1980, cand oficialitatile japoneze au inceput sa tina evidenta, informeaza BBC News.

Exporturile japoneze catre Statele Unite au scazut cu 53 de procente in luna ianuarie, iar spre Uniunea Europeana cu 47 de procente, a declarat ministrul de Finante japonez.

De asemenea, exporturile catre Asia s-au diminuat cu 47%, iar catre China cu 45%. Reprezentantii guvernului au spus ca economia Japoniei se afla la cel mai scazut nivel de la al Doilea Razboi Mondial, cu o rata anuala de contractie de 12,7 procente.

Industriile cel mai rau afectate sunt cea a automobilelor si a electronicelor. Astfel, Pioneer a anuntat ca va renunta la serviciile a 10.000 dintre angajatii sai, iar Sony la 8.000.

Guvernul Japoniei a inaintat parlamentului, pentru aprobare, un plan prin care fiecare platitor de taxe ar urma sa primeasca 130 de dolari cash.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exporturi, # japonia, # scadere, # automobile, # electronice , #Japonia